V přípravě jsme podlehli Lhotě pod Libčany 1:2

02.08.2013 10:59

V prvním a zároveň i posledním klasickém přípravném utkání jsme zajižděli do sousední Lhoty, kde se nám postavil místní výběr. Oproti vzájemnému utkání v rámci pouťového turnaje se Lhota představila v kompaktnějším složení a tak úroveň utkání byla rozhodně lepší než ve zmiňovaném turnaji.

Nám se vůbec nevydařil vstup do utkání. A již v šesté minutě jsme soupeři darovali rohový kop, který jsme nedokázali pokrýt a Lhota vedla 1:0. Nadále jsme se nedokázali dostat do hry a jen díky zákrokům Michala Žáka bylo naše manko pouze jednobrankové. 

Až po čtvrt hodině jsme se dokázali vymanit z tlaku Lhoty a začali předvádět to co jsme chtěli. Vytvořili jsme si dvě stoprocentní šance, ale Jirka Tomáš ani Jan Špaček tváří  v tvář brankáři domácích neuspěli. No a když se mezi tři tyče nevešly ani střely Gráfa a Tomáše udeřila opět Lhota.

Nutno podotknout, že jsme jí to naší zbytečnou ztrátou na půlce hřiště řádně ulehčili. Domácí pak brejk vyřešili znamenitě a do kabin se šlo za stavu 2:0 pro domácí celek.

Do druhého poločasu jsme udělali čtyři změny v sestavě a navíc došlo k přeskupení našich řad. Vývoj druhého poločasu ukázal, že to bylo ku prospěchu věci. Kuba Novotný s Janem Melicharem naši hru oživili. Druhý jmenovaný svou aktivitou několikrát donutil domácí obránce k faulu a po jednom z nich se k míči postavil Lukáš Pithart a krásnou střelou z 25 metrů nedal brankáři domácích šanci a snížil na 2:1.

I nadále jsme byli aktivnějším celkem. Potěšující byl hlavně fakt, že naše fyzická připravenost bylo očividně lepší než domácích fotbalistů. Bohužel nás srážel velký počet ztrát v kombinaci. I když se zdaleka nejednalo o složité přihrávky, prostě to nešlo. Naše převaha tedy díky nepřesnostem byla neplodná a Lhota jednobrankové vedení udržela.

Do utkání jsme šli s prakticky novou obranou čtveřicí, kterou v obou poločasech s přehledem vedl Zdeněk Kučera. Ve druhém poločase se do obrany zatáhl Lukáš Pithart a herně ožil. Ve středu hřiště si všichni odvedli své a máme do prvního ostrého zápasu ještě čas doladit souhru této řady. Zejména sobotní turnaj v Opatovicích k tomu bude ideální.

V útoku se v každém poločase představila jiná dvojice. Ta z prvního poločasu se dostala do více příležitostí, ve druhém poločase zase zejména Jan Melichar na sebe stahoval hodně pozornosti soupeře a mohli jsme z toho těžit ze standartních situací. Všem čtyřem však chybělo brankové vyjádření jejich úsilí.

Z utkání si musíme vzít to pozitivní. Tím rozhodně byla fyzická připravenost, v tom jsme soupeře předčili. Pozitivní také byla bojovnost a touha po vyrovnání. Záporem a to bohužel velkým a rozhodujícím,  bylo velké množství ztrát. Čili náš čeká zapracování na herní kondici.

Fakta:

Lhota pod Libčany : TJ Sokol Roudnice "B" 2:1 (2:0)

B: 61. Pithart.

Sestava 1.pol.: Žák - Svatoň,Kučera,Koutník,Mencák - Pithart,V.Špaček,J.Špaček,Bárta - Gráf,Tomáš.

Sestava 2.pol: Žák - Svatoň,Kučera,Pithart,Koutník - Voříšek (75.Gráf),J.Špaček,J.Novotný,Bárta (75.V.Špaček) - J.Melichar,Vanc.

Zpět